7 Temmuz 2011 Perşembe

Ne varsa atasporlarımızda var


Futbola yakından bakmanın vakti geldi. Şike operasyonundan bahsetmiyorum; nasılsa şike yapmak haram değilmiş.

Ben hayatın tam içinden, futbol-kadın-erkek üçlemesinden bahsediyorum. İkili ilişkileri çözmenin tek yolu futbola yeni bir gözle bakmak. Futbol terimlerini bilmeden, "gol", "kornerden dönmek", "sahalara yeniden çıkmak" ASLINDA ne anlama geliyor bilmeden erkekleri anlamamızın imkanı yok. O zaman kolları sıvayalım:

ŞİKE: Maddi ya da manevi rüşvet karşılığında bir futbol karşılaşmasının sonucunu önceden belirlemek.

GERÇEK ANLAMDA ŞİKE: Bir kadın veya bir erkeğin karşı cinsin kendisi hakkındaki duygu ve düşüncelerini değiştirmek için başvurulan yöntemler. Mesela bir erkeğin kadına mesajlar atması, araması sorması cinsel münasebet sonrası kesiliyorsa muhtemelen erkeğin baştaki davranışları tamamen şikedir.

DİREKTEN DÖNEN TOP: Gole koşan bir adet futbol insanının kaleyi yanlış hesaplayarak topu kalenin ortasına değil de kalenin direğine atması, topun direğe çarparak kale dışına çıkması.

GERÇEK ANLAMDA DİREKTEN DÖNEN TOP: Kadın ve erkek kişilerinden birinin bir diğerini tavlamak için yaptığı hamlelerin yerine isabet etmeyerek amacına ulaşamaması.

KORNER: Kaleci veya defans oyuncusu topa müdahale ettiğinde top kale çizgisinden dışarı çıkardıysa karşı taraf lehine kale çizgisi ile yan çizgi arasından verilen serbest vuruş hakkı.

GERÇEK ANLAMDA KORNER: İki erkek bir kadın veya iki kadın bir erkek arasında yaşanan mücadelede taraflardan biri karşı cinsi etkileme adına yaptığı hamlede başarısız olursa karşı cins ikinci seçenek lehine serbest kurlaşma hakkını verir.

GOL: Bir adet futbolcunun, dört tarafı fileden örülmüş ağla kaplı, ön yüzü açık bir kutu olan kaleye ağırlığıyla meşhur futbola özel topu sokması.

GERÇEK ANLAMDA GOL: Kadınla erkeğin cinsel münasebeti.

Ben futboldan şunu anlıyorum; şike varsa cezası da olmalı, bir adam seni aradı mesajlar attı ve espriler yapıp seni güldürdü. Sonunda senin de gönlün olduğıundan kelli gole gittin. Sonra bir de baktın durum değişti. Ne yapacaksın? Şikenin cezasını vereceksin. Sahalara çıkmasını engelleyeceksin. Nasıl olur bilemiyorum ama gerekirse o top patlatılacak.

Direkten dönen bir topun gole gitme ihtimali yoktur. o top önce başka oyuncuların ayağında seker seker sonunda çok azmedersen sen de bir tur sürersin. Savaşçı bir kişiliğin varsa diğer kadın veya erkek rakiplerinle omuz omuza mücadele et. Mutlaka gole gidersin. Yok ben hiç o kadar hırslı değilimdir diyorsan önümüzdeki maçlara bakacağız de ve adabınla kenara çekil.

Özetle; futbol ne anlamsız bir müessese, ne gerek var? Yağlı güreş varken futbola prim vermeyelim arkadaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder