8 Ekim 2010 Cuma

Hava kötü, kolla götü

Bu sene son yüz yılın en soğuk kışını geçirecekmişiz açıklaması yapıldı geçenlerde. Bizzat radyodan dinledim. Arkadaşlarla kahvehanede söyleşirken bu oldu sana son 500 yıl. Bu sabah iş yerinde kahvaltı sırasında duyduğum son bilgiye göre son 1000 yılın en soğuk kışını geçirecekmişiz. Yani Selçuklulardan beri bu topraklar böyle soğuk görmemişmiş. O zamanlar Sultan Melikşah döneminde soğuktan insanlar yiyecek bulamayıp evdeki kedilerini yemişler. Yani bu kış hayvanseverler götü kurtardı. Evinde bir kedin bir köpeğin varsa bol proteinli bir kış geçirebilirsin. Benim bir siyam kedim var ama pek besili değil. Bir deri bir kemik. Ben kalça bölgemdeki fazlalıklardan ona kışlık erzak çıkartmayı düşünüyorum.

Şimdi gelelim bu son bin yılın en soğuklarında hayatta kalma yollarına:

1. Başta söylediğim kedi kesme satanikliğini yapanı keserim. Can havliyle yavrucakları kesmiceksin heralde di mi şerefsiz?! Git hemen marketten hazır çorba, hazır barbunya pilaki, ton balığı ve on onbeş kutu makarna al, uzaklaş o hayvancağazdan. Can boğazdan gelir ama evcil hayvan eti dinlerimizce mübahtır. Zındık.

2. Elektrikli battaniye şart. Soğuk kış gecelerinin olmassa olmazıdır. Bir elektrikli battaniyen yoksa tv karşısında uyuyakalman da mümkün değil. Tv karşısında uyuklanmayan kış ise ayılara mahsustur. Yalnızca ayılardır ki kış uykularını sessiz mağaralarda geçirirler. Biz insanlarsa bol sesli, hava koşullarına bağlı olarak karıncalı ve cızırtılı tv eşliğinde kışlık uykumuzu gideririz. Bizi ayılardan ayıran en temel özelliğimiz de budur.

3. Sıcak bira banyosu için yeterince bira depoladığına emin ol. Uzuuuun karanlık ve soğuk kış gecelerinde lüksünden ödün vermeyenler, koyun tencerelere kazanlara biraları, bir güzel ısıtın. Ama kaynatmayın yanarsınız. Isıtmış olduğunuz biraları bir küvete boca edin. Girin şimdi içine. Ohhhh mis, di mi? Cilde de iyi gelir sinüzite de.

4. Romantizme ara vermeye gerek yok. Evet soğukta insanın oynaşası gelmiyor ama sinirden stresten arınmamız da lazım. Peki bu soğukta nasıl iç çamaşırlarıyla karşı cinsi tahrik edeceğiz? Tabi ki leopar desenlilerle! Hemen leopar desenli bir kürk tulum ediniyoruz. Boyundan ayak bileklerine kadar sardı sarmaladı. Hem sıcacık hem seksi. Gerekli yerlerini kesip oralara düğme dikiyoruz. Bence kadınlar 3 erkekler 1 bölgeyi kesseler yeterli olur. Ama siz yine kişisel tercihlerinize göre takılın.

5. Partisiz hayat geçmez diyenlere: Ben skype diye bir iletişim harikası keşfettim. Yeni çıkmış heralde, ben teknolojiyi yakından takip ettiğim için böyle erkenden haberdar olanlardanım. Hemen onu yükleyin. Odanın köşelerine ve bucaklarına yılbaşı ışıklarından takın. Bir adet aynayı kırın. Parçalarını birbirine asimetrik ve geometrik şekiller oluşturacak şekilde yapıştırıp birleştirin. Bunu tavandan iplen asın. Şimdi o yılbaşı ışıkları bu cisimden yansıyıp disko efekti verecek. Soğukta ayazda kimse kalkıp dışarı çıkmayacağına göre davetliler skype aracılığyla partiye katılacaklar. Cozutun bakiim şimdi gençler!

Bunlar temel ihtiyaçlarımızdı. Olası bir felaket durumunda herkes önlemini alsın, kimse aç açık kalmasın diye gönlümden koptu. Geceleri de sarılın o masum kedilerinize uyuyun mışıl mışıl, insanın asabını bozmayın!

bu da soğuk kış gecelerinde ateş başında patates közlerken mırıldanmanız için bestelediğim şarkının sözleri:

üşüyorum kahretsin
üşüyorum elimde değil çok
üşüyorum ah neden?
yaşadığım en soğuk kışsın sen

1 yorum: