23 Mart 2010 Salı

hit the road jack

İki güneş görmeyeyim. Hemen yolculuk heyecanı başlar bünyemde. Bu yaz nerelere gitsem? Giderken neler götürsem? Gideceğim yerlere uygun güneş gözlüklerini nerelerden alsam? Ne yapsam da ne etsem?

Mesela, Kabak kabak tadı vermeye başlamadan bir kere daha gitmek lazım. Gemile'nin efil efil bahçesinde, hamakta kitabımı okuduktan sonra 10 dklık denize iniş yolu tatilde de form tutmak için ideal. Özellikle artık kariyer hedefleri olan hırslı bir iş kadını olduğuma göre, kafa dinlemeye bayağ ihtiyacım olucak. Doğallığını sevdiğimin Kabak'ında sahildeki arılara ve terlikten çıkan akreplere de çare bulunursa burası ilk seçeneğim olabilir.

Ama dur! Daha sırada bu sene cumaya gelen 23 nisan tatili var! 22-25 nisan arası da azımsanmıcak bir ara tatil olduğuna ve bende de bu zeka olduğuna göre, bunu 4 günlük bir Berlin kaçamağına dönüştürebilirim! Pardon 3 gün ediyomuş. Berlin'de 3 gün yeter de artar zaten. Hemen bakmaya başlarsam 200 euroya gidiş-dönüş uçak biletimi alabilirim. Berolina Backpackers hostelde geceliği 12 euroya oda da buldum! Üstelik odalar sadece 4 kişilik! O zaman Berlin'de yapılacaklar listesi çıkarma zamanı!

Listenin bir numarasında 22 nisan akşamı Broken Hearts Club'daki New Young Pony Club konseri var. Uçaktan indik ayağımızın tozuyla bi güzel cozuttuk. Artk 4 kişilik lüks odamızın yolunu tutma vakti gelmiştir. Bu yorgunluıkla horultu morultu da işlemeden eşşek ölüsü gibi serildik. 23 nisanın tazecik, güneşli bahar havasına uyandık. Atlantic kafede alman usluü kahvaltamızı ettik. Yaz bahçesinde kahvelerimizi yudumlayıp şehrin güneyini seyre daldık. Yeter! Daha sırada gay müzesi (Schwules Museum), bergama arkeoloji müzesi (Pergamon Museum), madame tussaud müzesi (Madame Tussaud Berlin), yahudi müzesi (Judisches Museum), film müzesi (Filmmuseum Berlin) ve daha ne sanatsal aktiviteler var. Ama daha fazlasına da vaktimiz yok. Çünkü alış-veriş yapıcaz!

Berliner Klamotten, 140'dan fazla berlinli tasarımcının yüzlerce farklı tasarımını ve adreslerini bulabileceğimiz bir gerilla internet dükkanı. Ortada gerilla kelimesi varsa her türlüsüne varım. Acne Jeansmiş AM1,AM2&AM3müş fasa fiso. Ne varsa yerel tasarımcı butiklerinde var. Nah yukarda. Tıkla gör.

Alışverişimizi de yaptık. Ne unuttuk ne unuttuk? Tabi ki berlin duvarına kalp içinde adımızı yazmayı unuttuk! Adamlar yıkmış, bize de üstünde yürümek düşer. Ama yürürken sağa kaymamaya dikkat! Ara da bir de mola verip berlin duvarı müzesi olarak adlandırdığım Haus am Checkpoint Charlie a da bakmak lazım.

Tamamdır, bu geceki yolculuk hayalim belli oldu. Şimdi gidip çantamı hazırlamaya başlayabilirim. Altı üstü bir ay kaldı! Eksikleri almak için gidilcek butik listesi de istanbulun nadide arka sokaklarından olsun da tam olsun!







2 yorum:

  1. olum bi gitseydin de öyle yazsaydın şuraya gittim, buraya geldim diye. 3 günlük berlin gezini 3 ay okucaz yani, yandık:p

    YanıtlaSil
  2. bi de dönüş maceralarını düşün sen! :P

    YanıtlaSil